Dolany Náchod Obec Dolany, okres Náchod
kamera Kladské pomezí dětem Kladské pomezí REMO Elektra s.r.o ČEZ

Zahájení adventu v Dolanech

(5.12. 2023)
Zahájení adventu v Dolanech vyvrcholilo krásným vystoupením dětí
Každý rok si přejeme, aby zdobení stromečku na dolanském hřišti mělo bílou kulisu. Po letech čekání jsme se mohli radovat v sobotu 2. prosince 2023, a sníh jsme museli dokonce vyhrnovat! Ostrý start akce obstaraly vepřové hody, které jsme zahájili v 10 hodin. Po poledni se v sokolovně rozjela tvořivá dílnička, kde si každý mohl z připraveného materiálu za zvuku koled zadarmo vyrobit a odnést domů třeba vánoční svícen. Cukrářskou soutěž jsme zaměřili na kokosky, letos je měla bezkonkurenční Věrka Nepokojová a zaslouženě vyhrála. Pak už přišly ke slovu úžasné děti ze ZŠ a MŠ Dolany, jejich vánoční pásmo bylo hodně působivé a postaralo se o jeden z vrcholů sobotní akce. Potom už jsme
společně rozsvítili jehličnatý symbol Vánoc. Za krásný smrček děkujeme Lemberkovým, Technické služby obce pak zaslouží poděkování za dovezení a ukotvení stromu. Děkujeme také Vojtovi Erbanovi za opravu světelné hvězdy. Poděkování zaslouží i dolanští žáčci a předškoláci, kteří kromě dojemného vystoupení přispěli ke sváteční dolanské atmosféře výrobou ozdob na stromek. Dík patří také dolanským učitelkám i ředitelce školy paní Ivetě Hofmanové. Zvláštní poděkování potom zaslouží všichni obětaví pořadatelé akce z Tělovýchovné jednoty Dolany!
Zahajování adventu v Dolanech přibližují úžasné snímky talentovaného fotografa Honzy Hofmana, i jemu moc děkujeme. Honzova velká fotogalerie je zde.
Mějte hezký advent, pohodové vánoční svátky a ať se za rok při rozsvěcení dolanského stromečku zase všichni ve zdraví sejdeme!
Petr Záliš, TJ Dolany
 
Obecní úřad Dolany, Dolany 32, 552 01 Dolany Královehradecký kraj, tel. +420 491 813 657, obec@dolany-na.cz
design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net
×