Dolany Náchod Obec Dolany, okres Náchod
kamera Kladské pomezí dětem Kladské pomezí REMO Elektra s.r.o ČEZ

Pohádkový pochod

(3.6. 2008)

Za každého počasí se každoročně v Dolanech u Jaroměře koná pohádkový pochod pro děti. Jinak tomu nebylo ani letos v sobotu 31.5.2008.
Počasí se nám vydařilo, přišlo 480 lidí. Sluníčko pálilo a proto mnozí účastníci velmi ocenili, že trasa dlouhá asi 6,5km,vedla také lesem,kde bylo opravdu příjemně.
kralovna Startovalo se na hřišti od 8.30 hod. do 10.30hod. Děti dostaly kontrolní lístek, kam jim pohádkové postavy z každého stanoviště a za splnění úkolu daly razítko.

Jak to tedy celé probíhalo ---Uvítal nás ceremoniář s pážaty a děti měly před sebou první úkol. Musely projít čarovným tunelem, za kterým byla pohádková říše. Kdo se uklonil králi a královně, nebo házel kroužky na tyč, dostal sladkou odměnu. rumcajsU Rumcajse si odměnu zasloužily hodem šiškou. carodkyS ježibabami zase hledaly ukrytou sušenku. Králíci Bob a Bobek nechali děti házet míčky do svého klobouku. Červená Karkulka, babička a hajný potřebovali nakrmit vlka. Vodnice byly velké parádnice a kdo chtěl odměnu, musel jim pomoci se zdobením. Na branku se střílelo u námořníka a na koš zase u Pipy dlouhé punčochy. Princ Šípkovou Růženku už vzbudil a tak se hrálo pexeso. Zasadit semínko to byl úkol u Křemílka a Vochomůrky. brk pytlikU Ferdy mravence, Berušky a Brouka Pytlíka mohly děti ukázat, že jsou také šikovné. vlkSnad každý se zastavil u pekelného občerstvení, kde si mohl opéct párek a odpočinout. Čerti strašili zlobivé děti, některé brali i do pytle a starali se o oheň. Maková panenka byla smutná, že se jí pomíchaly korálky a proto děti pomáhaly a za to je Motýlcil Emanuel odměnil lízátkem. U indiánů si vyzkoušely novou hru lakros. Posledním stanovištěm byli šašci, kteří malovali dětem na obličej, dělali bubliny a rozdávali jablíčka.
Cesta vedla zpátky na hřiště, kde byl také cíl. Děti si za svůj kontrolní lístek mohly vybrat pamětní list třeba s Karkulkou, drakem, šaškem nebo kouzelníkem. Kdo chtěl, mohl ještě posedět, popít i pojíst.
Doufáme,že se pohádkový pochod líbil a příští rok zase za námi přijdete.
                                                                                                                                        Kristýna Kunčíková

  Ohlasy:
 "Je fajn, že dolanští divadelníci takovéto akce pro celé rodiny pořádají. Odměnou jim bylo vodnicepěkné počasí, nemělo to chybu"
                                                                                                                               Petr Záliš


 " Velký dík patří Kristýně Kunčíkové, která připravila kostýmy. Je zvláštní, že jsem šel tento pochod poprvé (vždy jsem učinkoval na stanovištích nebo na hřišti připravoval soutěže) a musím konstatovat, že pohádkový pochod je moc pěkný.
                                                                                                                            Jiří Plšek

Obecní úřad Dolany, Dolany 32, 552 01 Dolany Královehradecký kraj, tel. +420 491 813 657, obec@dolany-na.cz
design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net
×