Dolany Náchod Obec Dolany, okres Náchod
kamera Kladské pomezí dětem Kladské pomezí REMO Elektra s.r.o ČEZ

"Ukliďme si Česko"

(12.4. 2019)
Dobrovolníci uklízeli Dolany, na Blaníku bude reportáž
Ukliďme Dolany 7.4.2019 - Do úklidové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko se zapojili také dobrovolníci v Dolanech. Celkem 25 lidí se sešlo v neděli 7. dubna za pěkného počasí na hřišti v Dolanech. Malí i velcí nafasovali rukavice a pytle na odpadky a vyrazili do terénu. Během necelých dvou hodin dokázali naplnit dvacet pytlů, což představovalo několik metráků odpadu. Následovalo posezení spojené s opékáním špekáčků, účastníci se pak s pocitem dobře vykonané práce vraceli do svých domovů. "Byl bych rád, kdyby se z této akce stala tradice. Věřím, že se v hojném počtu sejdeme i v příštích letech," přeje si hlavní organizátor dolanského úklidu přírody Libor Veinfurter. http://www.tjdolany.net/galerie19/uklid_duben19/index.html
I Krabčice se zapojily do nedělní akce "Ukliďme si Česko". Sešli jsme se ráno v 9h na návsi v počtu 14 lidí, z toho 3 děti. Uklizeny byly trasy z návsi směr Běluň, Vlčkovice a Dolany - váha. Hodně jsme se naohýbali a nakroutili nevěřícně hlavou nad tím, co všechno jsou lidé schopni vyhodit do příkopů. Ale ten pocit uklizeného okolí stál za to! Za odměnu nás čekalo opékání buřtů a vychlazené nealko pivo a limonády.
Příští rok si to určitě rádi zopakujeme! 
Dnes (12.4.) bude úklidu přírody v Dolanech věnován celý pořad "Blaník - dobrá zpráva". Celkem tři vstupy mezi písničkami budou na Rádiu Blaník (93,9 FM) mezi 18. a 19. hodinou.
Obecní úřad Dolany, Dolany 32, 552 01 Dolany Královehradecký kraj, tel. +420 491 813 657, obec@dolany-na.cz
design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net
×